Föreläsningar

Vi föreläser tillsammans om feminism, antirasism, intersektionalitet och normkritik. Vi har framförallt tre huvudämnen som vi föreläser om, dessa är:

  1. Hederskultur och förtryckssamverkan
  2. Intersektionell feminism
  3. Feminismens historia

I samarbete med Endometriosforum Sverige föreläser vi även om sjukdomen Endometrios. Vi anpassar våra föreläsningar efter önskemål så de nämna ämnena ovan är inte det enda vi kan föreläsa om. Det enda viktiga är såklart att föreläsningarna ska ha teman som passar in på feminism och/eller antirasism. Nedan listas föreläsningar vi har haft och kommande föreläsningar. Vill du boka oss för en föreläsning? Se under “kontakta oss”, vi behöver veta ämnesområde och hur lång tid vi har på oss så återkommer vi med närmare detaljer.

Kommande föreläsningar:

 

Utförda föreläsningar:

14 April, Feminism och jämställdhet, Malmö Latin
Föreläsning om feminism och jämställdhet med fokus på hur feminismen även är bra för män och hur patriarkatet slår mot alla kön. Inriktat mot elever i åk 1 på gymnasiet.

27 Februari, Endometrios, ABF Norrköping.
Heldag om Endometrios för alla intresserade i trakterna runt Norrköping. Förutom föreläsning av oss kommer där finnas andra engagerade i frågan på plats för att berätta mer.

18 September, Hedersvåld, ROKS – Stockholm
Vad innebär hedersvåld, vad lägger vi i begreppet och vilka ser vi som möjliga hedersvåldsutövare? Om den rasistiska synen på hedersvåld och hur vi ska kunna känna igen hedersvåld även i svenska, vita, familjer.

25 Augusti, Intersektionell feminism, Vänsterpartiet Jönköping
Föreläsning för Vänsterpartiets partiförening i Jönköping. Vi kommer gå igenom grunderna i intersektionell feminism, de nya begreppen och hur förtryck hänger ihop.

14 Juni 2015, Hederskultur, Malmö feministiska festival:
En föreläsning om hederskultur, varför synen på hederskultur är rasistiskt rotad och hur den svenska hederskulturen kan ta sig uttryck. Längd ca: 2 timmar.

11401275_10153406557656212_7660219764301871938_n13 Juni 2015, Endometrios, Malmö feministiska festival:
Föreläsning i samarbete med Endometriosforum Sverige. Om vad Endometrios är, hur sjukdomen ger sig till känna, sjukdomens historia och hur sjukvården vid endometrios ser ut idag. Längd ca: 1 timme.

 

26 maj 2015, Intersektionell feminism, Socialistiska handelsstudenter Göteborg:
Vi pratade om bakgrunden till intersektionaliteten, hur detta feministiska analysverktyg uppstod, dess användningsområde samt hur förtryck samverkar. Genomgång av nya feministiska begrepp såsom tolkningsföreträde och allierad. Längd ca: 2 timmar.

Jöff23 maj 2015, Feministisk historia och förtryckssamverkan,
Feministcafé Jönköping
:
Vi föreläste om feminismens historia, hur den intersektionella feminismen vuxit fram och varför den är viktig. Avslutade med diskussion och genomgång om hur förtryck samverkar. Längd ca: 1.5 timme.

 

 

jkpng10 maj 2015, Feminism och intersektionalitet,
Vänsterpartiet Jönköpings län:

En heldagsföreläsning om feministisk historia, intersektionalitet, nya feministiska begrepp och hur förtryck hänger samman. Hölls i Värnamo för medlemmar i Vänsterpartiet Jönköpings län. Längd ca 5.5 timmar.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s