Hej och välkomna till Unite the fight.

Hoppas ni ska trivas här hos oss 🙂 Vi är två vänner som träffades via vårt gemensamma intresse för politik. Denna sida och vår pod föddes ur vår vilja att diskutera politik med varandra men också andra. Att fundera, stöta och blöta frågor ur olika perspektiv. Eftersom vi bloggar om liknande ämnen kändes det naturligt att även göra något ihop. Våra egna bloggar når ni via länkarna i presentationen nedan eller i flikarna i menyn. Vi hoppas att denna sida ska kunna utvecklas till lite av en samlingsplats för antirasistiska och feministiska debattörer.

Så vilka är vi som är bakom denna sida?

PaulaPaula: Adopterad från Colombia, kom till Sverige som åring och växte upp i Härnösand med mina föräldrar. Jag började intressera mig för politik tidigt och har alltid varit en person som gillar att diskutera, fundera och ifrågasätta. Tar aldrig ett “det bara är så” som svar. Har pluggar bland annat pedagogik och genus men jobbar som konstruktör. Har tidigare arbetar bland annat som cirkelledare på kvällskurser. Mitt politiska intresse tar en hel del tid då jag ständigt försöker lära mig nytt och utvecklas. Utöver detta är min familj och framförallt mina barn de som tar mycket av min lediga tid i anspråk. Mina tankar om samhället och politiken finns på min blogg Vardagsrasismen.

 

AmraAmra: Föddes i Bosnien, flydde från ett krig och hamnade i Sverige av en slump. Bott utomlands i Holland de senaste fem åren men är nu påväg tillbaka till motherland nr 2. Mitt intresse för att diskutera, ifrågasätta och analysera har funnits så länge jag kan minnas. Har pluggat bland annat marxistisk teori, genus, historia och internationella relationer och är i dag frilansande skribent. Brinner extra mycket for intersektionell feminism och frågor som rör antirasism. Spenderar mycket av min tid med att resa mellan Holland och Sverige. Älskar mina katter och Stephen King samling orimligt mycket. Mina tankar om feminism och samhället finns på min blogg: amra.nu

 

Headern är gjord av Lisa Wool-Rim Sjöblom och profilbilderna av Hannah Lemoine.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s